Lakberendezés

Lakásdekoráció nélkül aligha lesz otthon a lakásból
A lakásdekoráció az, amitől egy lakás otthonná válik. Hiába kiváló az elrendezés, szépek a falat, jók a nyílászárók, lakásdekoráció nélkül nem lesz karaktere a lakásnak. Ha pedig nincs stílus, mi sem fogjuk jól érezni magunkat az otthonunkban. És talán ez utóbbi a legfontosabb.

A stílust adó lakásdekoráció az, ami hiányzik
Biztos Te is voltál már úgy, hogy elmentél valahova vendégségbe, jól is érezted magadat, szép is volt a lakás, de valami mégis hiányzott. Ez a stílus, amit az apró lakásdekorációs elemektől kap meg egy helyiség, egy szoba. Ezt nem látja be mindenki, pedig fontos. Szóval bármennyire is kis dolognak tűnik egy jól megválasztott falikép, egy ajtókitámasztó vagy épp egy gyertya, nagyon is sokat hozzáad ahhoz, hogy meglegyen az a bizonyos melegség érzés a lakásban. Persze el lehet éldegélni egy, a stílusunkhoz nem kifejezetten passzoló, dekoráció nélküli lakásban is, viszont ez könnyedén rányomhatja a bélyegét a hangulatunkra. Ha nincs meg az otthon melegsége, nem a mi karakterünkhöz illő a dekor, ne várjuk azt, hogy egy stresszesebb nap után elillanjon a feszültség. Ahogy azt se, hogy igazán pihentető legyen az otthon eltöltött idő.

A jó lakásdekoráció otthonná teszi a lakást
Valószínű egyébként, hogy a vintage és a vidéki stílus népszerűsége az imént említett igények megjelenésével növekedett meg az utóbbi időben. Az egyre nagyobb munkahelyi igénybevétel után, a pörgős hétköznapokból ugyanis szeretnénk egy olyan helyre menekülni, ahol van módunk “regenerálódni”. Ez a hely pedig csakis egy olyan otthon lehet, ahol a lakásdekoráció ezt kifejezetten támogatja. Mondjuk egy olyan stílusú lakás, ahol van helye az emlékeknek, a nagymama receptkönyvének vagy egy ütött-kopott, még az ősöktől megörökölt asztaldísznek is. A vintage stílus ilyen, ez az irányzat nagyon is megengedi, hogy az otthonunkban megvásárolt lakásdekoráció elemek között eredeti változatukban legyenek jelen a személyes tárgyaink. De akár egy DIY képkeret mellett is nagyon jól mutat egy webshopból rendelt régies lakásdekor. Úgyhogy a magunk gyártotta díszeket is bátran kitehetjük, ha ezt az irányzatot választjuk. A vintage szó jelentése egyébként régi hatású, valami a múltból. Szóval, ha egy régi családi emléket szeretnél elhelyezni a nappaliban, az a vintage lakásdekoráció “szabályai” szerint gond nélkül lehetséges.

Vintage vagy vidéki stílusú lakásdekoráció?
A vintage-hez hasonlóan megengedő lakásdekorációs irányzat a vidéki stílus is. Bár ebben az esetben már nem a régies hatástól lesz otthonos a környezet, hanem attól, hogy a természetes elemek dominálnak. Egy régies tömörfa asztalka vagy egy komód könnyedén vidékiessé teszi a lakást. Már ha kerül azokra vidékies stílusú lakásdekoráció is.

Miért szeretjük annyira a vidéki stílust?
A trend mai népszerűsége a vintage stíluséhoz hasonló. A vidéki hangulathoz a kevésbé pörgős, a város zajától, a stresszes hétköznapoktól mentes életet társítjuk. Ma rengetegen vágynak erre, ezért sokak számára nem is kérdés, hogy ha lakásdekoráció vásárlására kerül sor, milyen termékek között nézelődjenek.

Ha Te is otthont szeretnél varázsolni a lakásból, nálunk vintage és a vidéki irányzatokhoz passzoló lakásdekorációs termékeket is találsz. Válassz olyan díszítő elemeket, amiktől tényleg otthonná válik a lakásod!

Sort by: