Slide

Vintage lakberendezési webshop

Köszöntünk a RUSZTIK Home&Decor vintage lakberendezés webshopban, ahol gyakorlatilag a lakás bármely helyiségébe könnyedén találsz régies stílusú dekorációt. Sőt, még szezonális díszítéseket is kínálunk. Úgyhogy ha a lakásod stílusához illő, az alkalomnak megfelelő dekorációt keresel, akkor is érdemes megnézned a kínálatot.

Mit kínál ma egy vintage lakberendezés webshop?
A vintage elnevezés jelentése: régies, kopottas. De ez nem azt jelenti, hogy csak régi tárgyak találhatók abban az enteriőrben, ahol a vintage stílus az uralkodó. Az irányzat ennél sokkal összetettebb.

Természetesen van helye a régi berendezési tárgyaknak is a vintage stílusú bútorok között, de attól még, hogy valakihez közel áll ez a vonal, nem csak a piacon, a zsibin és az antikosnál vásárol. Érdemes eloszlatni az ezzel összefüggő tévhitet. Ahogy azt is, hogy használt, kizárólag felújított berendezési tárgyakkal veszi körül magát az, aki a régies stílus szerelmese. Manapság ugyanis – a vintage stílus elterjedésével – már kopottas hatású, de új termékek is könnyen beszerezhetők.

Honnan tudjuk, hogy a mi nappalinkban jól fog mutatni egy vintage lakberendezési tárgy?
Nem mindenki követ tudatosan egy bizonyos lakberendezési stílust, amikor az otthonába keres dekorációt. Sokszor csak a megérzés vezérel minket. Ez bizonyos stílusoknál hátrány, viszont a vintage-nál egyáltalán nem probléma. Ha ugyanis neked is tetszenek a régies dolgok és szereted pasztell színeket, nem nyúlhatsz mellé. Persze nem azt mondjuk, hogy válogatás nélkül minden kopottas berendezési tárgy passzol a vintage stílusba. Csupán azt, hogy talán kicsit nagyobb “az alkotói szabadság” ebben a lakberendezési irányzatban. Sőt, még az sem feltétlenül gond, ha a lakásban vegyesen található art decó, modern és retro bútor is. Ha a berendezési tárgyak hasonló színnel és árnyalattal rendelkeznek, akkor egy nálunk választott vintage lakásdekor sem fog kilógni a stílusból. Inkább nagy valószínűséggel hozzá is tesz ahhoz. A vintage stílus sajátja ugyanis, hogy rengeteg apróbb dísztárgy tűnik fel az adott helyiség bútorjain.

Minél több a régies dekor, annál stílusosabb lesz a lakás.
Kerülhet dísz a falra, a polcra, gyakorlatilag bárhova – a régies bútoron jól fog mutatni a vintage lakásdekor. Gondolj csak az egykori francia polgári lakások berendezésére! Vagy ha kicsit tágabbra vesszük a határokat, idézz fel magadban egy vidéki stílusú lakásbelsőt! Igaz, hogy a természetes hatású bútorokon milyen jól mutat egy kopottas képkeret, egy bortartó, vagy mondjuk egy vintage étkészlet…? Csak, hogy pár olyan díszítő elemet említsünk, amik számodra is könnyedén beszerezhetők. Nézz körbe a RUSZTIK Home&Decor lakberendezés webáruházban!